Романът „Щастието е възможно“ на Олег Зайончковски – проницателна книга, която идва от сърцето

10.01.2023
Снимка 1

Главният герой на романа „Щастието е възможно“ е писател, който е разделен със съпругата си Тамара и живее в покрайнините на Москва.

Голямо издателство му възлага да напише позитивен роман. Той описва чужди съдби, като дори не се опитва да разгадае своята. Не само наблюдава, но и инициира щастието на хора около себе си. Тамара обаче продължава да го посещава заедно с нов любим, на когото писателят дори показва най-добрите места за риболов с истинско будистко спокойствие.

Неочаквано, неволно, любовният триъгълник придобива странни форми и победител е... изоставеният съпруг. Възможно ли е щастието?

„Сякаш идва от нищото, абсолютна хармония на стил и драма.“

сп. „Time Out“

„Зайончковски е написал проницателна книга, но такава, която идва от сърцето...”

Андрей Немзер

„Новият роман на Олег Зайончковски е успешна комбинация от ежедневни истории и философия на търпение и съпричастност – точно това, което някога е характеризирало руската литература.”

Наталия Курчатова

Олег Зайончковски

Олег Зайончковски (роден през 1959 г. в Куйбишев/дн. Самара, Русия, потомък на полски род; живее в Подмосковието) е последовател на руската класическа традиция и един от най-оригиналните съвременни руски прозаици. Романът му „Сергеев и градът“ влиза в краткия списък за литературните награди „Руски Букър“ и „Национален бестселър“. От 2007 г. е поканен в състава на журито за наградата „Руски Букър“. Книгата му „Петрович“ влиза в дългия списък на „Руски Букър“ и получава наградата на списание „Октомври“. Романът му „Щастието е възможно“ е сред финалистите на литературната награда „Голяма книга“. Творбите му са публикувани в Италия, Испания, Великобритания, арабските страни и др., а по техни мотиви се изпълняват театрални постановки.

Книгата може да бъде закупена от сайта на издателство „Авиана“ (Бургас) www.avianabg.com.

Информация: Издателство "Авиана", Бургас

 

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.