Изложбата „Жорж Папазов – Осветителят“ през погледа на куратора Мария Василева и архитектите Надя Корбут и Кирил Асс.

11.01.2023
Снимка 1

Националната галерия представя

Идеи и реализации/реалности и сюрреалности

Изложбата „Жорж Папазов – Осветителят“

през погледа на куратора Мария Василева и

архитектите Надя Корбут и Кирил Асс

13 януари, петък, 18.00-19.00 часа

Зала 7, Двореца

 Публиката ще бъде запозната със зараждането на идеята за изложбата и нейното осъществяване, както и със сътрудничеството между куратора и архитектите-експозиционери (почти непозната музейна практика у нас). Екипът ще сподели първоначалните си намерения и каква част от тях са постигнати в опита изкуството на Жорж Папазов да бъде представено в неговата пълнота и в атмосфера, различна от стерилността на „белия куб“.  Ще се говори за еволюцията на проекта и търсенето на пространствени решения, докато се стигне до срещата на зрителите с произведенията.

Подготовката на изложбата продължи половин година – с активен обмен на мнения и съобразяване с възможностите, в това число за наем, застраховка и специализиран транспорт.

Вход свободен.

 

Информация: Национална галерия, Отдел "Връзки с обществеността"

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.