С пластики и пана от бронз и кожа скулпторът Андрей Москов открива новия сезон в галерия Аспект

01.02.2023
Снимка 1

Галерия Аспект представя

Андрей Москов

изложба скулптура

8 – 28 февруари 2023

Отриване: 8 февруари 2023 от 18.00 часа

Новият сезон в галерия Аспект започва със самостоятелна изложба на скулптора Андрей Москов - автор, с когото работим от години и негови пластики присъстват постоянно в пространството на галерията. За пръв път обаче той се презентира със самостоятелна експозиция, която е посветена на неговия шесдесет и пети юбилей, повод, достоен да бъде отбелязан подобаващо.

В изложбата художникът представя 32 свои произведения – 20 бронзови пластики с различни размери и 12 пана от бронз и кожа. Някои от експонатите са създадени през последната година, а други ни връщат назад във времето, както подобава на една юбилейна изложба. Темите, които го  вълнуват, са общочовешки – Нике, Свети Георги, Дон Кихот, знаците на зодиака.  За своята работа Андрей Москов споделя:

„ Аз работя във восък и това, което правя, е уникално – едно единствено, няма друго! Може да направя подобно нещо, но то няма да е същото. Днес, като че ли, оригиналът не се цени...“.

Андрей Москов

Андрей Москов завършва скулптура в Националната Художествена Академия през  1988г. и работи в областта на малката пластика и монументалната скулптура. Реализирал е над 30 самостоятелни изложби, негови произведения притежават частни колекционери, както в България, така и в САЩ, Русия, Япония, Франция, Италия, Германия, Гърция, Македония, Турция, Белгия, Холандия, Южна Корея, Швеция, Туркмения и мн. др., а също изтъкнати политици, сред които: американският държавен секретар Хилари Клинтън, кметът на Москва Юрий Лужков, президентът на Казахстан Нурсултан Назърбаев, председателят на парламента на Казахстан Серикболсин Абдилин и др., както и бизнесмени. Автор е на множество награди.

Изложбата се открива на 8 февруари, сряда, в 18.00 часа и ще бъде на разположение на пловдивската публика до 28 февруари.

 

Информация: Олга Петрова, галерия "Аспект", Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.