ИЗПОВЕДТА НА ЛЕВСКИ: Мултимедийна експозиция, посветена на 150-годишнината от гибелта на Апостола на свободата

13.02.2023
Снимка 1

Националната галерия и

Общобългарският комитет „Васил Левски“ представят

ИЗПОВЕДТА НА ЛЕВСКИ

Мултимедийна експозиция, посветена на 150-годишнината от гибелта

на Апостола на свободата Васил Левски

Пресконференция: 17 февруари 2023, петък, в 11.00 часа

Нова зала на Квадрат 500 (вход от бул. „Васил Левски“ 95)

На мащабна видео стена, с използване на холографска технология, се излъчва възстановка на съдебния процес срещу Апостола на свободата. За целта е направен специален кастинг, възпроизвеждат се обстановката и атмосферата чрез характерни за времето костюми и реквизит. В произведението се съживяватважни моменти от живота на Васил Левски.

Експозицията, с продуцент Иво Милев и режисьор Димитър Гочев, е създадена от Националната галерия и Общобългарския комитет „Васил Левски“ с финансовата подкрепа на Министерството на културата и с дарения от Фондация „Лъчезар Цоцорков”, „Кауфланд България“ ЕООД, „Аурубис България“ АД, „Вазовски машиностроителни заводи“ АД – Сопот и стотици родолюбиви българи.

 

Информация: Национална галерия, Отдел "Връзки с обществеността"

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.