Теодора Тотева гостува в Пловдив с книгата „На сантиметър от чудото“

01.04.2023
Снимка 1

Литературен салон Spirt&Spirit и Издателство Жанет 45

представят

Теодора Тотева 

и нейната книга „На сантиметър от чудото“

Модератор: Владислав Севов

04 април 2023 от 19.00 часа

клуб Петното на Роршах

За книгата

Нас ли прошепна Бог в клоните, питат прасковите в тези стихове. Тук сърцето е току-що отбито теле, още пъргаво, влюбващо се внезапно, което после ще остарее, тук всичко е на сантиметър от чудото. В поезията на Теодора Тотева светът все още разговаря, всички охлюви, цветя, ръце, риби, тъги и тишина са там, и ние сме там, крехки, но налични. Деликатно и съхранително писане, което умело сади, полива и се грижи за градината на всекидневното и възвишеното.

Георги Господинов
 

За автора

Теодора Тотева (1992 г.) завършва журналистика в Софийския университет. Работи като репортер в сп. „Черно и бяло“ и вестниците „24 часа“ и „Сега“. Организира литературни срещи в Столична библиотека и в „Хралупата“ – независимо пространство за литература. Сценарист е на телевизионни предавания в „Old School Production“ и „Последният печели“, БНТ. Съосновател е на сайт за съвременна българска литература Bookwar.bg.

Носител е на първа награда на Националния литературен конкурс „Георги Черняков“ (2018). Автор е на стихосбирките „Голи стихове“ (2014) и „Преди тишината“ (2018). Превеждана е на английски, италиански, испански, арабски и португалски. „На сантиметър от чудото“ е третата ѝ книга с поезия.

Разговор на Радослав Чичев с Теодора Тотева в „Аларма“, програма Христо Ботев тук

Чуйте разговора с Теодора Тотева за Добро утро, ЕВРОПА тук

Из "На сантиметър от чудото" на Теодора Тотева в ДИАСКОП

  • Събитието се реализира с подкрепата на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития на град Пловдив за 2023.

 

Теодора Тотева в Диаскоп

 

Информация: Гери Георгиева, ИК Жанет 45

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.