"Пространство и форми": Сборна изложба живопис в галерия L’UNION, Пловдив

19.04.2023
Снимка 1

Галерия  L’UNION  представя        

Пространство и форми

Сборна изложба живопис

21 април – 15 юни 2023

Вернисаж:  21 април 2023 от 17.00 до 20.00 часа

Добре дошли на сборната изложба "Пространство и форми", представяща творбите на едни от най-утвърдените художници в българското изобразително изкуство – Андрей Даниел, Генко Генков, Георги Баев, Георги Божилов-Слона, Енчо Пиронков, Димитър Киров,  Димитър Буюклийски - Мичи, Иван Кирков, Кольо Карамфилов и Румен Жеков.

Изложените автори са представители на различни творчески поколения, всеки със своята уникална индивидуалност, характер и стилова ориентация.

В изложбената среда на галерия L’UNION ще преживеете пътешествие през свят на форми, линии и цветове, които надхвърлят границите на физическото пространство. Чрез живописните произведения на представените автори може да се проследи връзката между различните измерения на пространството и формите. В някои картини пространството е изобразено с геометрични форми създаващи усещане за ред, хармония и съвършенство. В други пространството е представено като концепция, с абстрактни форми, натоварени с експресия, психологизъм и сгъстена емоционална атмосфера.

Акцент в изложбата са творбите на тримата пловдивски художници - част от така наречената Пловдивска школа: Димитър Киров, Георги Божилов-Слона и Енчо Пиронков, открояващи се със специфичен колорит, композиция и психологическо внушение.

Изложбата в галерия L’union може да бъде разгледана до 15 юни  2023 г.

 

Информация: Павлина Маринова, галерия Люнион, Пловдив

Заглавно изображение: Андрей Даниел, Синя купа, 2016 година, 90х80, м.б./пл.

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.