Майстори на четката представят акварели и рисунки за новия сезон в галерия Аспект

23.08.2023
Снимка 1

Галерия Аспект представя

Валентин Асенов-Хъкъла, Валери Ценов, Владимир Чукич, Димитър Воденичаров, Лидия Симеонова, Михаела Иванова, Станимир Видев, Цвета Вълова, Цветан Лазаров и Чавдар Вълов

Изложба акварел и рисунка

30 август – 19 септември 2023

Откриване: 30 август 2023 от 18.00 часа

Първата изложба за есенно-зимния сезон в галерия Аспект е колективна, участват десет изявени художници на галерията, които представят свои акварели и рисунки. Акварелът и рисунката често са подценявани за сметка на живописта и много от авторите, въпреки че създават стойностни произведения с тези техники, сравнително рядко ги включват в изложби. Идеята на настоящата експозиция е да покаже както работи на изявени майстори на тези жанрове, така и на творци, които рядко посягат към тях.

В първата група художници са безспорно Димитър Воденичаров, известен като прекрасен акварелист, Владо Чукич - като график и майстор на фината рисунка, Станимир Видев, който редовно експериментира с рисунки и колажи, същото важи и за Цвета Вълова, а Лидия Симеонова често включва в своите експозиции акрилни рисунки. В същото време Валери Ценов, Михаела Иванова, Валентин Асенов, Чавдар Вълов и Цветан Лазаров са художници, които се изявяват изключително в сферата на живописта и показването на техни акварелни творби със сигурност ще предизвика интерес. Всеки участник е представен с няколко работи, предимно малък и среден формат, и съпоставянето на десет толкова различни като стил и изказ автори със сигурност ще възбуди интереса на пловдивската публика.

Изложбата се открива на 30 август, сряда, в 18.00 часа и ще остане в галерията до 19 септември.

 

Информация: Олга Петрова, галерия "Аспект", Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

    Българска култура, комикси, художници, изкуство

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.