"Преходът / The Crossing / La Traversée": Пълнометражен анимационен филм на френската режисьорка Флоранс Миаил

20.10.2023
Снимка 1

За първи път в България!

"Преходът / The Crossing / La Traversée" е пълнометражен анимационен филм на френската режисьорка Флоранс Миаил, който проследява драматичното пътешествие на сестра и брат - Киона и Адриел, които напускат родното си място, преследвани от властите на измислена Източно европейска държава.

Филмът е истински шедьовър на анимационното кино, изработен в техниката живопис под камера. Това е последният филм на голямата френска режисьорка Флоранс Миаил, отличен с няколко престижни награди, включително и награда на журито от Международния фестивал за анимационно кино Анеси, Франция.

Билети онлайн и на касата на Дом на киното.

Филмът е на френски език с английски субтитри.

Филмът е част от поредицата “Международен ден на анимацията: френското кино на фокус”, организирана в партньорство между Френски културен институт и Компот Колектив.

 

Информация: Весела Данчева, режисьор и продуцент на анимационни филми

 

Компот Колектив в Диаскоп


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

    Българска култура, комикси, художници, изкуство

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.