"Настроения в цвят" на Силвия Басева представя галерия Дяков

14.11.2023
Снимка 1

Галерия Дяков представя

Силвия Басева

Настроения в цвят

Изложба живопис

16 ноември - 5 декември 2023

Откриване: 16 ноември 2023 от 16.30 часа

За гостуването си в Галерия "Дяков" от 16 ноември  в 16,30 часа Силви е подбрала една колекция от камерни творби, които е обединила под името "Настроения в цвят". Искам с няколко изречения да ви припомня коя е талантливата Силви Басева.

Силви Басева е родена в град Ловеч, живее и работи в София. Завършва Националната Художествена Академия в София, специалност Стенопис, през 1992 година. Защитава докторска степен през 2019 г. в НХА, специалност Изкуствознание.

Работи в областта на живописта, витража, стенописа.

Направила е 26 самостоятелни изложби живопис в България и има множество участия в съвместни изложби живопис в България, както и в Италия, Австрия, Ирландия, Германия, Словакия, Чехия, Мароко, Турция. Участвала е и в изложби и изложения в България, посветени на витража и дизайна. Силви Басева е реализирала и няколко кураторски проекта – съвместни тематични изложби и юбилейни изложби, както е и един от създателите на ежегодния пленер Художници, Балчик, Любов.

Нейни картини са собственост на Националната Художествена Галерия; Музея на Художествената Академия; Градските художествени галерии в Сливен и Балчик; Община Балчик; Община Сливен; Столична библиотека; Леонардовата библиотека – гр. Винчи, Италия; фондация Ценности, Музея за история на София и множество частни колекции в България и чужбина. Нейни витражи са реализирани в Община Балчик, както и в частни хотели, заведения и домове в България.

Силви Басева е член на Съюза на Българските Художници, Българската Асоциация по Дизайн и Дружеството на Сливенските художници.

През 2018 печели конкурс за пребиваване в Парижките ателиета Cite de`s Arts.

Силви Басева е гост преподавател по живопис в НАТФИЗ, специалност Сценография.

 

Информация: Анна Дякова, галерия Дяков, Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

    Българска култура, комикси, художници, изкуство

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.