визуаланият свят на Кольо Карамфилов ще оживи пространството на галерия L’UNION с изложба, посветена на 60 години от рождението му

14.11.2023
Снимка 1

Галерия L’union de Paris представя

Кольо Карамфилов

60 години от рождението на художника

17 ноември 2023 – 15 януари 2024

Вернисаж: 17 ноември 2023 от 17.00 – 20.00 часа

В следващите два месеца визуаланият свят на Кольо Карамфилов ще оживи пространството на галерия L’UNION с изложба посветена на 60 години от рождението му.

В нея ще могат да се видят рисунки, обекти, литографии и живопис – форми, характерни за художествения изказ на автора.
Карамфилов е художник на пространствените пластични и емоционални внушения. Изкуството му е съкровено, поетично, наситено, докосващо с лекота образа и душата на човека. През създадените от него мъдри и философски светове преминава низ от повтарящи се образи като ръка, глава, цвете, сърце, дърво, къща … Тези знакови сигнали са светът на Кольо Карамфилов. Един от тях открояваме най-ясно къщата – дом. Значението и силата на дома в живота на човека, като съвременно образно послание, ни замисля за това, че независимо къде се намираме, домът е там, където е сърцето.

 

Информация: Павлина Маринова, галерия Люнион, Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

    Българска култура, комикси, художници, изкуство

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.