ДПХ ще раздаде наградите си на 5 декември, един от художниците ще получи Наградата на Кмета на Пловдив

02.12.2023
Снимка 1

5 декември 2023 от 18.00 часа

Зала "2019"

Традиционната Годишна изложба на Дружеството на пловдивските художници ще се открие на 5 декември 2023 г. от 18:00 часа в Зала „2019“ на ул. „Гладстон“ 32. Тя е отворена за участието на всеки от членовете на дружеството, който твори в областите живопис, графика, скулптура и N форми. Малко преди официалното откриването петчленно жури ще определи тазгодишните носители на наградите на ДПХ в съответния раздел, както и кой ще бъде отличен с приза за млад автор. А един от художниците ще получи Наградата на Кмета на Пловдив, както това се случва вече 12 години подред. Призьорите ще бъдат поздравени от новоизбрания председател на ДПХ Лидия Симеонова.

Изложбата е с вход свободен и ще може да се разгледа до 31 декември. Тя се финансира от община Пловдив и е част от нейния Културен календар.

 

Информация: Мариана Китипова, Връзки с обществеността, ГХГ - Пловдив

Коледен брой на Диаскоп 01-31 декември 2023

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

    Българска култура, комикси, художници, изкуство

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.