НОВИ КНИГИ: Камелия Панайотова и "Ане"

14.12.2023
Снимка 1

За книгата

Дебютният роман на Камелия Панайотова е болезнено автофикционално брожение по следите на изгубения дом и несъстоялото се родителство. Красив разказ за майката, за изоставянето и живота с липсата, за насилието над ума и тялото, за истинското сестринство и окончателното откъсване от утробата. Той ще продължава да е зловещо актуален, докато светът продължава да гледа на жените като на „едно парче месо“. В „Ане“ самото име на героинята вика към майката – за да я намери съвсем другаде.

Антония Апостолова

„Ане“ ще ви припомни, че има много начини да бъдем жестоки към себе си. Но и че там, в суровия свят, някой ни обича такива, каквито сме.

Ина Иванова

                                      Откъс от "Ане" в Диаскоп

За автора

Камелия Панайотова (1999) е автор на стихосбирката „Човекът, който си тръгва“ (2021). Носител е на литературни отличия от националните конкурси „Добромир Тонев“, „Пурпурно перо“, „Георги Черняков“ и други, както и награди за детска литература и преводи от английски. Нейни текстове са публикувани в литературната периодика и онлайн медии в България, Мексико, Испания.

 

Камелия Панайотова в Диаскоп

Коледен брой на Диаскоп 01-31 декември 2023

 


 

© Христина Мирчева

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.