Монах Авел и "Душата знае": Монах Авел ще изсвири на пиано 22 от най-красивите произведения на класическата музика от Бах през Моцарт до Мориконе

10.03.2024
Снимка 1

„Музиката е неразделна част от живота ни. А хубавата музика може да ни вдъхнови към най-доброто, към възвишени мисли и дела. Много хора не виждат живота си без музика и дори може да се каже, че музиката им помага да живеят. Особено класическата музика на първо място, която носи огромен заряд от положителни емоции. Слушайки шедьоврите на Бах, Моцарт, Бетовен сякаш се издигаме над света на смъртните. Има произведения, които са по-сложни за разбиране, а има и такива, които са достъпни за всеки. Кой не знае "Турския марш" на Моцарт или "На Елиза" на Бетовен? Това е красива музика, достъпна за всеки. Има и прекрасна неокласическа музика, романтична музика, написана за различни филми, превърнали се в шедьоври на световната музикална култура. Слушайки тези произведения, мозъкът ни се прочиства, мислите ни стават по-ясни, ние просто ставаме по-добри"

Монах Авел

София
12 март 2024 от 19.30 часа
НДК

Варна
16 март 2024 от 19.30 часа
ФКЦ

 

Монах Авел ще изсвири на пиано 22 от най-красивите произведения на класическата музика от Бах през Моцарт до Мориконе. Неговите изпълнения пред публика изглеждат просто магически, дори божествени, защото той дава на хората чистата си душа чрез музиката. Известни шедьоври, които сте слушали безброй пъти, ще бъдат изживени по съвсем различен начин на този концерт. Въпреки че отстрани изпълненията му изглеждат сдържани и спокойни, те са изпълнени с много емоции, които не оставят никого безразличен.

Монах Авел е роден в Санкт Петербург, където получава основното си образование в музикалното училище, а след това учи в Държавната консерватория "Римски-Корсаков" в родния си град. След обучението си той решава да стане монах и на 20 години заминава за Света Гора Атон в манастира Дохиар. Там започва монашеството си, като върши най-простите и най-трудни физически работи - той е послушник в строителната бригада на манастира, бърка хоросан и цимент, носи камъни и бетон, участва в реставрацията на манастира Дохиар. През 2018 г. се премества в известния манастир Валаам, най-важното място на руската духовност, където остава посветен на представянето на красотата на Божия Свят чрез музика.

Монах Авел става полулярен благодарение на своя ютуб канал, за който са абонирани вече на 290 000 човека от цял свят:

https://www.youtube.com/@avelmonk

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

    Българска култура, комикси, художници, изкуство

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.