НОВИ КНИГИ: Ина Иванова и "Кар танеси"

24.01.2014
Снимка 1

„Кар танеси” е съвременен роман за порастването. За белезите, които носим и оставяме, както и за тези, които успяваме да излекуваме. За крехката сила на отстояването.

Ина Иванова е разпознаваема с психологически плътния си, но четивен стил. Нейното разказване неусетно ще ви въвлече в свят, в който любовта е тънката линия, която свързва отделни истории и различни времена.

Романът говори с много гласове – на младата Александра, на отегчения доц. Янков, на емоционалната Снежа. Гласове на епизодични герои и дори гласът на едно жилище ще ви помогнат да разчетете какво е „кар танеси”. И да съпреживеете.

 

ДУМИ ЗА КНИГАТА

„Кар танеси. Любов, която кръжи из този роман като залутана снежинка. Кристалната й структура сияе от чистотата и невинността на първите чувства. Млада зимна любов – сезон, в който тези чувства са видими и беззащитни като струйка дъх. Привидно - също толкова мимолетни, спомен за себе си отпреди да са се появили. Въпреки това, в романа на Ина Иванова кар танеси има своя безвременен миг, който й е достатъчен да облети небето на голямата любов.
Ненатрапчиво, деликатно, ранимо, с „капчица светла смола в очите” – такова е писането на младата авторка. В контекста на бездуховното, мизерното, бруталното, истеричното отчуждение на човеците в днешния свят то е като молитва за нежност и близост. Молитва, изречена почти безшумно – като снежинка, която използва едничкия си миг, за да обходи открай докрай небето.”

Керана Ангелова, редактор на романа

 

Първият роман на Ина Иванова "Кар танеси" излиза като електронна книга
с издателското лого на Public Republic Publishing