Изложба на Руслан Лозев в арт център "Steppenwolf"

22.04.2014
Снимка 1

Изложба живопис на художника Руслан Лозев ще бъде открита на 25 април 2014 от 19.00 в пространството на Steppenwolf Gallery. Адресът е София, бул. Васил Левски 150, ет. 6.

Ето какво споделя за изложбата авторът:

"Стремя се към засилване на изразителността, като за целта използвам опростяване на формата, деформация, силни цветови контрасти. На първо място поставям емоционалната интензивност на изображението и се дистанцирам от вида на обекта. Преобразявам наблюдаваните в реалността форми в картини, възприемани от зрителя повече като самостоятелни композиции, отколкото свързани с първоначалния им източник."

Настоящата изложба е от работи, рисувани през последните няколко години - 2011-2014. Умишлено е пропуснато заглавие - както на изложбата, така и на отделните творби. Липсата на предварителна подготовка на зрителя, както и лингвистично насочване за възприемане на творбите е целенасочена.

 


 

ВИЗИТНА КАРТИЧКА

Руслан Лозев е български художник, роден в София. Магистър по пространствен дизайн. Завършва гимназия за приложни изкуства „Св.Лука” със специалност „дизайн на детски играчки“.

Учи в Сидни и Мелбърн – Австралия, Бремен - Германия.

Учи бакалавърските програми Графичен дизайн и Интериорен дизайн в НБУ.

Работи в областта на Концептуалното изкуство - живопис, графика, скулптура, инсталация, реди-мейд, ре-дизайн, пространствен дизайн, интериорен дизайн, био дизайн, дизайн на играчки за деца и куклен театър, сценография.

 

информация: Ева Гебрева, Steppenwolf Gallery