Художничката Бояна Попова - загадъчност, обогатена с перфектна изящност

04.12.2014
Снимка 1

На 04 декември 2014 от 18.00 часа в Лоби бар на хотел Рамада - Тримонциум се открива изложба на пловдивската художничка Бояна Попова.

След близо двегодишно отсъствие от артистичната сцена Бояна отново е решила да ни омайва с енигматичните си картини, обединени от надслов "Магията на цветовете".  Заглавия като Захарен момент, Роял, Ветропоказател, "Майски бръмбар, Кукла за обич - I и II,  Кактус в синьо, Розово цвете дават ключ към всяка от двайсетте картини в средно големи формати, изработени с акрилна техника.

Изложбата ще бъде открита от Светла Москова, изкуствовед, уредник на Иконна зала към ГХГ - Пловдив.

Ето и няколко насочващи думи от Светла Москова за изкуството на Бояна Попова:

"Познавам изкуството на Бояна Попова и с удоволствие възприемам нейната загадъчност, обогатена с перфектна изящност на цветовия изказ, във всяка една от нейните творби. Авторката умее да балансира цветовите гами между виолет и червено, с пестеливи щрихи, в сивкавата маркировка между хоризонтала и вертикала, заедно с онзи син кактус, "превиващ се от смях" в звънтящо сиво. Бояна умее да създава живот в приказния свят на куклите и феите с един изключителен творчески почерк,съзиждащ във времето един особен творчески потенциал, който всеки път и с всяка нова изложба изумява своите почитатели.

Нека отново да потънем в магическата феерия на блестящото и представяне! На добър час и успех!"

Светла Москова, изкуствовед

 

After-party: Лоби бар хотел Рамада Пловдив Тримонциум- само с покани!

 

Интервю на Ина Мирчева с Бояна в Диаскоп: "Кубистични метаморфози"

Албум с картини на Бояна тук

 


 

редактор: Христина Мирчева