НОВИ КНИГИ: Димитър Запрянов и "Кръстопът"

27.02.2017
Снимка 1

 

Фентъзи романът "Кръстопът" е избран от Националния клуб за фентъзи и хорър за BG книга на годината!

 

Резюме

Спокойният и еднообразен живот на Гарет бива смущаван от сънища, в които присъстват странни, облени в светлина същества. Това не му дава мира и обсебва мислите му в продължение на седмици. Една нощ, докато е на купон, му се привиждат странните същества, но този път наяве. Разстроен от случващото се, той излиза на въздух. Не след дълго силно главоболие го приковава към земята. Когато отново отваря очи, вече не се намира в шумния мръсен град, а на странно пустинно място, в небето над което греят три слънца. Гарет трябва да разбере какво е това място, да оцелее от опасностите, които го дебнат там и, ако е възможно, да се върне към скучния си, безметежен начин на живот. По време на пътуването той ще научи много нови неща за себе си. Неща, които могат да го унищожат.

 

Накратко за автора

Казвам се Димитър Запрянов и съм на 26 години. Роден съм в Димитровград. Завърших Стопанската Академия "Д. А. Ценов" в град Свищов; бакалавър - Икономика на индустрията, и магистър - Бизнеспланиране.

Започнах да пиша през лятото на 2011 година. Мислех си, че историята едва ли ще стане достатъчно дълга, за да се превърне в роман. В крайна сметка тя се разрасна много повече, отколкото предполагах и дори в един момент обмислях вариант да разделя книгата на две части. Не го направих, защото не си я представях като две книги. В ума ми тя винаги е била една.

През есента на 2013 година романът "Кръстопът" вече беше факт, а аз започнах да търся издател, който да ме подкрепи. В продължение на две години и половина търсех и издирвах под дърво и камък този издател, докато накрая реших да я финансирам сам и така на 29.07.2016 година "Кръстопът" беше представен пред българските читатели.

 

Откъс от романа в "Диаскоп":

 


 

© Христина Мирчева