СЪБОТЕН ЛИТЕРАТУРЕН BOX С ДЕНЧО ВЛАДИМИРОВ: "Премеждието - Награда от Америка"

27.01.2018
Снимка 1

 

Волю-неволю - следнаградни неволи!

 

Бях удостоен с голяма литературна награда от Америка. И медиите съобщиха за това. Но наградата се оказа без финансово изражение. Затова бързам да направя спешно няколко съобщения:

1. До водещите олигарси и олигарки в страната - Б.Б., Д.П., Г.Г. ,Г.Ф, И.П., Цв.В., С.Д., М.Р., Цв.Р., Й.Ф., И.К., А.Д., и прочие :

-  Престанете да ми изпращате повече есемеси за включване с американски капитал в съмнителните ви тъмни сделки.

2. До лидерите на упражняващи се в управление на държавата партии :

- Престанете да ми изпращате полуголи пиарки с оферти за включване с американски капитал във финансирането ви за следващите избори .

3. До дузините поетеси, актриси, режисьори, директори на закъсали театри, научни институти, академии, болници: 

- Престанете да ме кандардисвате да отделям благотворително от американския си капитал за спонсорирането ви.

4. До данъчните служители и агенти :

- "Свалете, по-скоро свалете въжето, злодеи," както е казал поетът, свалете наблюдението си от мен и рода ми до девето коляно за недекларирани доходи от Америка. Престанете повече да ме търсите с лупа и в списъците на офшорки из тихоокеанските острови и Антарктида.

5. До бдителни съседи от етажната собственост:

- Престанете да следите за сменени дограми по панелката ми, за радикални  промени в облеклото на фамилията ми, престанете да душите и за излизащи  миризми на пържоли от кухнята ми, т.е. все за симптоми на незаконно обогатяване чрез недекларирани доходи от чужбина, в случая от Америка, от измислен уж от мен за заблуждение на прогресивната квартална общественост литературен конкурс.

5. До неуловимите от органите на реда телефонни измамници:

- Престанете да ми се обаждате повече по телефона, представяйки се ту като капитан Иванов, ту като майор Деянов, ту като маршал Жуков с покани за патриотично включване в полицейски акции по залавяне на нагли телефонни измамници, като ме съветвате да изхвърля патриотично целия си получен от Америка капитал в контейнера за боклук, предварително белязан с червена  боя...

Та, решил съм - дотук ще е участието ми в конкурси в чужбина!

Реших и се успокоих. Спах спокойно.

Но от днес отново треперя от страх, след като научих, че от едно читалище са ме номинирали за Нобеловата награда. Тази, дето си върви с милион и нещо долари премия! Я си представете, че я получа!? Какъв ужас ще бъде!

 

Наградата от Америка за острото перо Денчо Владимиров съвсем не е шега. За нея, ако Ви интересува, прочетете тук!

 

Карикатура: © Георги Чепилев

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

 

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника!