по заглавие   по съдържание

Двете страни на гравитацията - лекция на Симеон Симеонов в галерия Структура

18.05.2018
Снимка 1

 

Двете страни на гравитацията

лекция на Симеон Симеонов

 

22 май 2018 от 18.00 часа

Галерия Структура, ул. Кузман Шапкарев 9 

 

В контекста на изложбата "Гравитация" в галерия Структура Симеон Симеонов ще представи работата си в лекцията "Двете страни на гравитацията".

Авторът ще говори за разбирането си за гравитацията и за опитите си да включи скулптурата в пространствено-временния континиум от 2000-та година насам. Ще разгледа начина, по който разрешава проблемите; ще говори за материалите и средствата, използвани в творческия процес.

"Човекът е едновременно природно и не-природно същество. Раждаме се безпомощни, със закърнели инстинкти. За да оцелеем се опитваме да ги заместим с абстрактни построения. Телата ни са част от света на органичното, но умовете ни са откъснати от него. Това е ужасно болезнено. Не можем да се откъснем напълно от материалното, но и не можем и да останем напълно в него. Това непреодолимо разделение се опитвам да изразя в работата си.”

Симеон Симеонов

Лекцията е безплатна. Галерията разполага с 65 седящи места.

 

Информация: Зоя Петрова, галерия "Структура", София

 

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

 

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.