НОВИ КНИГИ: Янислава Вълкова и "Светилището"

31.07.2018
Снимка 1

За романа "Светилището"

Авторката на „Преди изгрев слънце” Янислава Вълкова подготви нова интригуваща творба за родната публика. „Светилището” е шеметен трилър, който ще зарадва всички почитатели на историите за живота на смели мъже и силни жени, както и любителите на приключения и древни тайни.  

Сюжетът се завърта около търсенето на безценно съкровище, както и откриването на извършителя на едно убийство. Книгата е написана в класическия криминален жанр. Тук ще откриете престъпни намерения, екшън, флирт, хумор и знаците на съдбата.

Романът „Светилището” е интересно четиво, което ще ви накара да се замислите за изкушенията в живота, късмета, изкуплението, за влиянието на златото и парите върху нас.

Книгата ще ви поднесе една измислена, но напълно възможна история. Точно това ще ви провокира да мечтаете и размишлявате. Действието се развива в наши дни, на познати места. Двама от героите присъстват и в първия роман на Янислава Вълкова, а тук наблюдаваме тяхното развитие и израстване.

Корицата е дело на младия художник Никола Вълков, който все още е ученик.

На 27.07.2018 г. се състоя представяне на романа пред публика в „The art foundation”. Повече информация ще намерите във фейсбук страницата на авторката.

 

От романа "Светилището"

1.

Щом сте заедно, вие трябва да сте едно цяло. И това не са само приказки. Здравата връзка, подобно на тялото, се крепи на два крака. Левият е твой, а десният е на партньора. Ако тежестта падне повече върху единия, се губи равновесието. В началото нещата започват да куцат, а накрая това, което сте градили, има опасност да се срути. Използвай енергията си, насочи я във вярната посока и резултатите няма да закъснеят. Помни, че си силна и имаш много приятели. Когато имаш нужда от помощ, тя няма да закъснее.

2.

Меч­тите са нещо съвсем друго. Те идват от душата, дават смисъл и воля. Карат те да се бориш, да страдаш, да се надяваш, да се рееш над реалнос­тта, да измисляш нов свят, да търсиш хармония и баланс. Сбъднатата мечта води със себе си покой, радост и лекота.

3.

Да знаеш, че на приказки някои хора са много големи, а ако поискаш услуга, се преобразяват и не можеш да ги познаеш. Така че имай едно на ум.

4.

- Хм, че то българите масово се изнасят и бягат в чужбина, та златото ли да остане. Спасява се поединично, монета след монета хващат пътя навън.

5.

Понякога за миг животът се обръща и всичките ти планове стават на пух и прах. Вежливите усмивки и приятелските думи се оказва, че се били просто театър. Хората, на които си разчитал и вярвал, се измъкват с лекота и показват истинската си същност. Хлъзгави, любезни с всички, подкрепа никому. Лицемерие, двуличие и алчност!

6.

Той не се спря на време, виждах го, но какво трябваше да направя, вече беше обладан от мра­кобесниците. Алчност ли го прихвана, глупост ли, божието наказание ли го настигна, не зная. Хич не му трябваше с тези неща да се занимава. Нито е първият, нито е последният, който ей така залудо ще си загуби живота.

7.

Беше застраховано за близо 50 милиона евро.

- Току що станаха ясни петдесет милиона при­чини за убийство.

8.

Има ли живот, въпрос на време е да дойде и смъртта. И после сякаш нищо не е било, слън­цето грее, реките текат, тревата ще покрие гроба и това е. Дори най-великите, богати, силни хора потъваха в пръстта, а от горе им идваше пролет. Златото и властта приличаха на мощен опиат, заслепяващи до смърт. А какво оставаше след човека тогава? Ако човекът е бил лош, нищо не остава, само разрушения. Ако е бил добър, хората споменават дълго делото и думите му, а децата му го правят безсмъртен, защото кръвта вода не става.

9.

- Нали е госпожица, значи е свободна.

- Едва ли.

- Съмняваш се в себе си и затова не си готов да направиш нужната крачка. Ще проверя какъв й е статусът и после да не си измисляш други оправ­дания.

 

Янислава Вълкова в "Диаскоп":

 


 

© Христина Мирчева

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.