Петя Кокудева: ""Поздрави от синята палатка" събира 95 от най-ценните ми срещи със света"

23.07.2019
Снимка 1

"Поздрави от синята палатка" -

една от най-търсените книги на ИК "Жанет 45"

 

""Поздрави от синята палатка" събира 95 от най-ценните ми срещи със света. Това не е пространен пътепис, а калейдоскоп от кратки, фрагментарни истории с много личен поглед към разнолики места и култури. Някои от текстовете са същински трилъри, други са разговори, трети са документален разказ - от вулкан, кафене или оризище, четвърти са фрагмент от философията на далечна култура…

От Скандинавия, Прибалтика и Русия през Азия и Нова Зеландия до Африка и САЩ – тези пътешествия ще ви отведат в домовете на велики писатели и на обикновени хора. Ще ви разкажат за богове с плетени шапки и за страховити затвори, за хумористични републики и свободни слонове, за пустинни дяволи и далечни ледници.

5 континента. 25 страни. 95 истории. 145 фотографии. И напомнянето, че всички тези числа нямат особено значение. Не и без хората, животните и мимолетните срещи завинаги."

Петя Кокудева

 

Петя Кокудева
"Поздрави от синята палатка" 12 юли 2019
ИК "Жанет 45"
Оформление: Люба Халева
Фотографии: Георги Янев
Вътрешно оформление: Венета Атанасова
Редактор: Надежда Радулова
Брой страници: 240
ISBN: 978 619 186 508 6
Корична цена: 25.00 лв

 

Информация: Гери Георгиева, ИК "Жанет 45"

 

Петя Кокудева в "Диаскоп":

Петя Кокудева и скритите значения на "Лулу"

Петя Кокудева, "Сър Буреноско" - поезия за деца

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.