Проектът "Очи в очи с поезията" в града на розите и среща с Иглика Дионисиева

17.03.2016
Снимка 1

Община Казанлък
Клуб на дейците на културата
Общинска библиотека "Искра"
организират

представяне на книгата на Иглика Дионисиева

Déjà vu Hug
в рамките на проекта
"Очи в очи с поезията"

17 март 2016 от 17.30 часа


Срещата ще води Румен Денев

Град Казанлък има стари традиции в областта на литературата. Тук е творил Чудомир, тук в момента творят десетки автори на изящното слово. В Казанлък се провежда Националният конкурс за интимна лирика „Магията Любов”, в който участват стотици творци от страната и чужбина. Поради всички тия достойнства на града като литературно средище, почитателите на поезията имат още и възможността да се срещат с най-изявените поети на България традиционно. Всяка една среща с такъв творец в Казанлък е създаване на атмосфера за оценяване на новите поетични стойности, които се създават в България.

Проектът ОЧИ В ОЧИ С ПОЕЗИЯТА се осъществява вече трета година от Клуба на дейците на културата и Общинска библиотека „Искра” с финансовата подкрепа на Община – Казанлък. Досега в срещите са участвали поетите: Иван Вълев, Димитър Гачев, Красимир Йорданов, Мария Донева, Камелия Кондова, Васил Балев, Елена Денева, Катя Белчева, Тильо Тилев, Виолета Христова, Бойко Ламбовски.

Тази вечер - 17 март 2016 от 17.30 часа, по покана на Румен Денев, почитателите на изящното слово ще имат удоволствието и радостта да се срещнат с Иглика Дионисиева - библиотекар, литератор, автор на няколко поетични книги.

 

Информация: Румен Денев, поет, водещ и организатор на събитието

 

Иглика Дионисиева и Déjà vu Hug в "Диаскоп":

Иглика Дионисиева: "Déjà vu hug - Посвещения"

 

 


 

©Христина Мирчева