СЛЕДОБЕДЪТ НА ЕДНА ИДЕОЛОГИЯ: Среща с кураторите Георги Лозанов и Георги Господинов в СГХГ

23.10.2016
Снимка 1

 

Месец преди  края на изложбата СЛЕДОБЕДЪТ НА ЕДНА ИДЕОЛОГИЯ Софийската градска художествена галерия ви кани на среща с двамата куратори  доц. Георги Лозанов и Георги Господинов на 25 октомври 2016, вторник, от 18.00 часа.

 

От откриването  и до този момент  експозицията е видяна от над 3000 посетители. Интересът към нея е съпроводен  от множество публикации в медиите, радио и телевизионни предавания и репортажи. Поканата за срещата с Георги Лозанов и Георги Господинов е отправена както към специализирана публика, така и към широката аудитория -  почитатели на СГХГ и към всички граждани, които се интересуват от погледа към близкото ни историческо минало, от начина , по който българските художници са  усетили  и показали ежедневието на българина по времето на социализма. Надяваме се, че  вашите въпроси ще провокират двамата куратори да разкажат по-подробно за избора та темата, работата си с колекцията на СГХГ, подбора на произведенията , избистрянето на концепцията и нейната реализация както в подреждането на изложбата, така и в съставителството и авторството на текстовете в каталога.

На срещата ще бъдат поканени и някои от участващите със свои произведения художници.

 По време на събитието каталогът на изложбата ще се продава на преференциална цена  и всички желаещи ще могат да получат автографи от  Георги Лозанов и Георги Господинов.

Очакваме ви на 25 октомври, вторник , от 18.00 часа в Софийската градска художествена галерия.

 

Информация: Петър Димов, Връзки с обществеността, СГХГ

 

Още по темата в "Диаскоп" тук

 


 

© Диаскоп