"Тая земя, оная земя" на Иванка Могилска с представяне в Русе, Габрово и Велико Търново

18.04.2018
Снимка 1
 

Издателство "Жанет-45" ви кани

на среща

с автора Иванка Могилска

 
 
Заповядайте на:
 
23 април, понеделник, от 18.00 часа, в книжарница „Хеликон“ - Русе
24 април, вторник, от 12.30 часа – среща с ученици в ПГ „Христо Ботев“ - Попово
25 април, сряда, от 17.15 часа, в Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ - Габрово
26 април, четвъртък, от 19 часа, в клуб „Там“ - Велико Търново
 
Книгата започва своето пътешествие из страната почти година след като е излязла.
„Тая земя, оная земя“ е сборник с 47 кратки разказа с най-обикновени герои, на които им се случват обикновени неща, които за тях обаче са съвсем необикновени – драматични, еуфорични (зависи кой герой как е склонен да приема живота). И от това несъответствие произтичат събития разни. 
 
Мария Донева за книгата
 
Редакторката на книгата – Мария Донева – я определя като книга за миговете: „За всичко, което може да се случи между две съседни секунди. За чувствата, които приглушават нюансите си заедно със слънчевата светлина, пълзяща по стената в топъл следобед. За ярките, макар и понякога неосъзнати прозрения. За острите безпричинни чувства, след които всичко се променя, макар че нищо не се е случило.
 
Разказите на Иванка Могилска са очарователни със своята крехкост и краткост. Тяхната формула е – обикновени герои в обикновени обстоятелства посрещат най-яркия миг от живота си без предупреждение, а после дълго гледат след него. Разкази на ръба между ежедневното и магичното, топли, туптящи, живи, с въздействие, което бавно отшумява в читателя.“
 
Можете да прочетете или да чуете разкази, записани от авторката, на сайта на книгата http://taqzemq-onaqzemq.eu/Художник на корицата и оформител на сборника е Кирил Златков. Очакваме ви, за да поговорим, да почетем, да си разменим истории.
 
 
За контакт:
Иванка Могилска
0889717858
 
 
Информация: ИК "Жанет 45"
 
 
 

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.