Именитият график Людмил Георгиев дебютира в Пловдив с мащабна изложба в галерия "Капана"

09.05.2021
Снимка 1

Градска художествена галерия – Пловдив

представя

Людмил Георгиев

Вместо Автопортрет

изложба графика

11 май – 6 юни 2021 г.

Вернисаж: 11 май (вторник) от 16.00 до 19.00

Галерия КАПАНА, Пловдив, ул. Райко Даскалов 29

Известният график Людмил Георгиев избра Градската художествена галерия за своята първа самостоятелна изложба в Пловдив. Въпреки наситената си изложбена дейност досега не се е представял самостоятелно пред пловдивска публика.

На двата етажа в Галерия „Капана“ (ул. „Райко Даскалов“ №29) от 11 май до 6 юни ще бъдат експонирани негови графични творби, обединени от заглавието „Вместо Автопортрет“. По-голямата част от тях са създадени през изминалата година и разкриват „устойчивите теми, които вълнуват автора, неговите пластически търсения“.

Вернисажът е на 11 май от 17:00 до 19:00 ч.

Людмил Георгиев

Фото: Grafikart

е роден на 11 януари 1962 г. Член е на Съюза на българските художници от 1994 г. Живее и работи в София. От 1987 г. участва в множество национални и регионални графични изложби. Освен това негови творби са селектирани за редица международни изложби в Италия, Германия, Австрия, Полша, Сърбия, Македония и Япония. Има индивидуални изложби в Париж, Белград, Берлин, Франкфурт и други градове в България и чужбина. Носител е на български и чуждестранни награди. През 2018 г. Людмил Георгиев създава първата по рода си у нас галерия за графично изкуства - Grafikart.

От 2017 г., в сътрудничество с Министерството на културата на България, на всеки две години организира Национален конкурс за графика – класически техники.

 

 

Информация: Мариана Китипова, Връзки с обществеността, ГХГ - Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.