Двоен празник с изложба и рожден ден на художника Владимир Пенев в галерия Форум, София

12.02.2019
Снимка 1

Галерия Форум представя

Владимир Пенев

изложба живопис

Откриване: 19 февруари 2019 от 18.00 часа

 

Предстоящата изложба

на Владимир Пенев в галерия „ФОРУМ“ е дългоочаквано събитие. Приятелството между автора и галерията датира от близо 20 години. В пространството на галерия „ФОРУМ“ художникът ще представи най-новите си творби, които ще са 20 на брой. Изненадата за публиката ще е, че точно на датата на откриването – 19 февруари – Владимир Пенев празнува и своя рожден ден, така че поводът за празник е двоен.

Накратко за автора

Владимир Пенев е един от най-известните български съвременни живописци. Син е на големия поет Пеньо Пенев. Може би оттам идва и лириката и поезията и в картините му. Владимир Пенев завършва специалност „Живопис” през 1981г. в класа на акад. Светлин Русев. Същата година е приет и в СБХ. Оттогава досега е реализирал близо 50 самостоятелни изложби у нас и в чужбина. Негови платна са част от престижни колекции в Англия, Испания, Германия, Италия , както и в частни и държавни наши колекции. Твори в жанровете фигурална композиция, натюрморт, пейзаж, голо тяло.

Информация: Ваня Атанасова, Спартак Атанасов, галерия Форум

 

Владимир Пенев в "Диаскоп":

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.