За ранното детско четене: "Книгата като игра" с Капка Кънева

14.05.2018
Снимка 1

Тема: Книгата като игра!  
Оформлението на детски книги за най-малките
Лектор: Капка Кънева 


Пловдив: 15 май 2018

               11:30 часа

 

Народна библиотека "Иван Вазов" - Пловдив - конферентна зала. 

Събитието е насочено към родители, учители и всички, работещи с малки деца. Входът е свободен.

В рамките на програмата на Младият Пловдив чете Капка Кънева ще гостува в Национална гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив.

Накратко за автора

Капка Кънева е родена в София през 1978 г. 

Завършва Художествената гимназия и Националната художествена академия, специалност „Книга и печатна графика“. През 2 006 г. печели конкурс за престой и работа в Cite Internationale des Arts, Париж, а през 2008 г. защитава доктората си, посветен на нетрадиционните издания за деца. Работи в областта на илюстрацията, книжния и графичен дизайн, хартиената пластика и колажа. Интересува се от аспектите на книгата като пространствен обект. Нейни творби са притежание на НХГ, галерии и частни колекции в България, Франция, Германия, Норвегия, Гърция, САЩ и др.

Преди броени дни бе открита нейната изложба  "Облак, сянка" в   Галерия "Ракурси", София.  

 

Още по темата в "Диаскоп":

 

Информация: ИК "Жанет 45"

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.